6 months ago

[PL / ENG] Mocno czekoladowe brownie z fasoli / Deeply chocolate bean brownie

Dość tego dobrego, pora zacząć odżywiać się zdrowo. Oczywiście ochota na słodkie smaki pozostaje, więc pora zastąpić tabliczkę czekolady czymś zdrowym, dobrze zbilansowanym, ale i słodkim. Oznacza to, że pora upiec domowe brownie z fasoli.

Enough of this good stuff, it's time to start eating healthily. Of course, the desire for sweet flavors remains, so it's time to replace the chocolate bar with something healthy, well-balanced, but also sweet. That means it's time to bake homemade bean brownies.

Przepis jest mój całkowicie autorski. Aczkolwiek rzecz jasna bazowałam trochę na doświadczeniu z przepisu na brownie z fasoli, które piekłam kiedyś. W sumie kiedyś robiłam już wariację na ten temat w postaci brownie z frajera. Tym razem też, nie patrząc na żadne przepisy i proporcje, dałam to, co miałam pod ręką.

The recipe is completely my own. However, of course, I based it a bit on the experience from a recipe for a bean brownie that I baked once. In fact, I've already made a variation on this theme in the form of sucker brownie. This time, without looking at any recipes or proportions, I used what I had at hand.

Składniki

Miałam pod ręką mianowicie:

  1. Puszkę fasoli,
  2. Jednego banana,
  3. Dwa jajka,
  4. Cztery łyżki mąki,
  5. Cztery łyżki erytrolu,
  6. Dwie łyżki kakao,
  7. Jedną łyżkę jogurtu naturalnego,
  8. Kapkę oleju,
  9. Pół łyżeczki proszku do pieczenia,
  10. Parę śliwek.

Ingredients

I had on hand:

  1. A can of beans,
  2. One banana,
  3. Two eggs,
  4. Four tablespoons of flour,
  5. Four tablespoons of erythritol,
  6. Two tablespoons of cocoa,
  7. One tablespoon of natural yogurt,
  8. A drop of oil,
  9. Half a teaspoon of baking powder,
  10. A couple of plums.

Zmiksowałam fasolę razem ze wszystkimi składnikami, wyrobiłam ciasto w lidlusiu, wylałam na blachę i powtykałam śliwki. Piekłam 55 minut w temperaturze 200 stopni, bez termoobiegu, sama grzałka dolna.

I mixed the beans with all the ingredients, kneaded the dough in a baking tin, poured it onto a baking tray and added the plums. I baked for 55 minutes at 200 degrees, without convection, only the bottom heater.

Po ostudzeniu postanowiłam dodać polewę - jest tu pół tabliczki gorzkiej czekolady, łyżka erytrolu, dwie łyżki serka twarogowego, dwa łyki soku wyciśniętego z mandarynki i chlup soku z cytryny.
Czekoladowo i smacznie. Dla mnie jednak samo ciasto czekoladowe jest zbyt mocne, a śliwek na mój gust za mało, więc polecam zajadać w solidnym towarzystwie świeżych owoców - na przykład mandarynek.

After cooling down, I decided to add the icing - there is half a bar of dark chocolate, a tablespoon of erythritol, two tablespoons of cottage cheese, two sips of squeezed tangerine juice and a splash of lemon juice.
Chocolate and tasty. However, for me, the chocolate cake itself is too strong and there are not enough plums for my taste, so I recommend eating it with some fresh fruit - for example, tangerines.

  • 237Upvotes
  • $6.09Reward
  • 4Comments

Comments

You can login with your Hive account using secure Hivesigner and interact with this blog. You would be able to comment and vote on this article and other comments.

Reply

No comments